Kumho sommardäck

Kumho började med att tillverka däck för racing. De har utnyttjat sin erfarenhet från banorna för att utveckla både sommardäck, vinterdäck och specialdäck. I den här artikeln går vi igenom hur bra sommardäck de har till salu. Hur klarar de sig på olika underlag, Sverige har ju också torrt väglag ibland.

Funkar i alla väglag

När du ska välja sommardäck behöver du tänka på att vägen varierar i temperatur under dygnet. Kumho sommardäck finns i flera varianter beroende på om du vill ha komfort eller om du är mer aktiv i din körning. När regnet börjar så känns det bra att ha mönster som skickar vattnet ut åt sidan effektivt.

Stabilitet när man svänger är en vital egenskap för att färden ska kännas bekväm ock säker. För att åstadkomma detta behövs både stadiga däckväggar och lågt mönsterdjup. I det här fallet blir det viktigt att däcket har tillräckligt mönster för regn utan att tappa i stabilitet. Lägre mönsterdjup leder också till lägre buller.

 

Däck för fartfylld körning

När du vill ha lite mer fart och fläkt, kan du välja ett sportigare däck. Det blir nästan garanterat lite mer ljud från däcken men det kan vara värt det när du vill ta kurvor lite snabbare och känna pirret i magen, i laglig hastighet förstås. Med Kumho ska du välja Ecsta serien om du söker högprestandadäck för sportig körning.kumho däck

Bäst värde för rätt körning

Kumho däck är prisvärda och finns för många olika typer av körning. Sommardäck med krav på komfort eller sportigare däck för den aktiva föraren är tillgängliga i butik. Den nya serien Ecowing är framtagen för mer ekonomi på vägen, de har lägre rullmotstånd och bättre vattenbortföring än andra modeller. När du söker däck, tänk på vilken typ av körning du kommer göra så att du inte betalar för mycket.