Kumho däcktest - bäst?

Kumho däcktest – Hur bra är vi?

Kumho Tires är testade för att se om de klarar av det svenska vinterväglaget. Ett däck ska inte bara fixa ett väglag utan flera olika och därför är det viktigt att däcken är av god kvalitet och framför allt har det mönsterdjup som krävs för att klara av olika underlag. Testen av Kumho däcken har visat sig att även billiga däck är trygga och säkra.

Däck bäst i test

Ett bra hjälpmedel innan det är dags att investera i nya däck inför vintern är att ta sig en titt i Kumho däcktest där de finns relevanta uppgifter om vilka däck som klarar ett visst vinterunderlag. Sedan är det upp till dig som förare att avgöra vilka däck det blir och om de ska ha dubb eller inte. Men en sak som är säkert.. Det är alltid lika svårt att välja däck med tanke på alla däckmärken som existerar.

Rätt däck för dig

Det är inte alltid lätt att veta vilka däck som man ska investera i. Ska det vara med eller utan dubb är en av frågorna som dyker upp när det är dags för att investera i nya däck. Att köra med dubb är bra om vägarna är isiga på vintern och utan dubb är bäst i när det inte är is. Det hänger mycket på tycke och smak vilket man föredrar när man är ute och kör på vintern. Men framför allt hur vinterväglaget brukar vara där du bor är en avgörande faktor. Kumho däck test är den perfekt guiden för att hitta de däck som passar bäst för dig. Det är en hel vetenskap om vad som krävs för att hitta de däck som blir nöjd med ute i däckdjungeln.

Vinterdäck i Sverige

I Sverige är det först och främst ett stabilt däck som du bör satsa på. Sedan har det egentligen inte stor betydelse om de med eller utan dubb. Fördelen med det koreanska företaget Kumho är att de gör sina tester i Europa. Däcken som de skapar är anpassade för vårt väglag. Samtidigt gäller det att inte glömma bort Transportstyrelsen krav när det är dags att byta däck två gånger om året.

När är det vinterväglag? Enligt transportstyrelsen är det vinterväglag när snö, frost och is finns på vägarna. Vilket gör att det blir tillåtet att använda sig av vinterdäck. Då går det se i Kumho däcktest vilka som är bäst i testen. Däremot får man bara ha dubbdäck på bilen under perioden den 1/10 till 15/4, men det finns inga krav på att du måste använda dig av dubbdäck. Utan det räcker med vanliga vinterdäck i så fall.